Lån med betalningsanmärkning

Det kan vara svårt att få lån med betalningsanmärkning men även om Du skulle ha en anmärkning så kan du få ett lån. Trots att de flesta av de mer traditionella bankerna inte accepterar betalningsanmärkning så får du möjligheten av andra långivare utan att det ska kosta skjortan för dig.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning gör det svårare för dig på flera olika sätt i livet. Förutom att det är svårt att få ett lån så kan du ibland ha problem med att teckna olika abonnemang för bredband eller TV, svårt att få hyra en lägenhet.

När du ansöker om lån med betalningsanmärkning så tittar långivaren på flera olika saker. Man tittar bland annat på din hur din nuvarande situation ser ut såsom inkomst, utgifter, tillgångar (äger du en bostad så är det ett plus) aktier eller annat som man kan se som någon form av säkerhet för att du ska ha möjlighet att betala tillbaka lånet.

Har du en betalningsanmärkning som är gammal med lägre belopp och inte alls är kopplat till t ex ett lån så ser det också bättre ut för dig än om du har haft problem tidigare och fått en anmärkning på grund av att du inte kunnat betala ett annat lån.

Snabblån med betalningsanmärkning

Har du behov av ett mindre lån så kan ett alternativ vara ett så kallat snabblån. Det är ett lån som generellt sett är på ett mindre belopp och med en kort återbetalningstid. Ett snabblån med betalningsanmärkning har en högre ränta än ett privatlån och kan innebära att det blir dyrare för om du inte betalar av det snabbt.

Den största anledningen till att snabblån har en högre ränta och är dyrare för låntagaren är att de flesta långivarna inte tar hänsyn till om du har betalningsanmärkning eller inte och du får alltså utan större problem ett lån utan UC beviljat. En långivare lägger in vad man kallar för en riskpremie för att ha någon form av säkerhet om du inte betalar tillbaka lånet. Det gör man för att det är en risk som dem ser det att låna ut pengar till en person som har anmärkning.

Samtidigt så vill vi också lyfta fram att man ser på din nuvarande situation och inte på hur det har varit tidigare. Olika saker händer i livet som påverkar dig och din ekonomi – det händer alla. Därför är det ibland bra med ett snabblån.

Det här gör att du får vara beredd på att betala lite mer än ett vanligt privatlån om du har betalningsanmärkning och vill låna pengar. Har du flera mindre snabblån (belopp upp till 4,000 kr) ger riskpremien en större summa att betala medan ett snabblån på ett lite högre belopp kan ge ett bättre utgångsläge för dig och inte vara lika påfrestande för din ekonomi.

På vår site har vi flera långivare, banker och kreditföretag som har snabblån i sitt erbjudande till dig. Vi vill att du ska förstå vad det innebär för dig att ingå ett avtal om snabblån med betalningsanmärkning. Jämför fördelar och nackdelar och ta tid på dig när du jämför lån.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning innebär att du tidigare har haft problem med att sköta dina betalningar. Du har med andra ord inte kunnat betala de räkningar, fakturor som du fått för en produkt eller tjänst som du har köpt. Trots det finns det stora möjligheter att ta ett lån med betalningsanmärkning.

På senare tid har det blivit vanligare med företag som agerar mellanhänder, så kallade borgenär. Man går helt enkelt in och tar den ”risk” som kanske kan finnas och du blir då skyldig det företaget pengar istället. Ett exempel på ett sådant är Klarna.

Skulle du ändå inte kunna betala skulden så kommer du till slut få en betalningsanmärkning.

Hur får man en betalningsanmärkning?

Som vi nämnt ovan så kommer en betalningsanmärkning av att du inte kunnat betala en räkning innan förfallodatumet och att du även inte betalat betalningspåminnelsen. Det har då lett till att företaget som du är skyldig pengar har skickat det vidare till ett inkassoföretag. Det företag skickar i sin tur ett inkassokrav till dig med ett fast slutdatum för när skulden ska vara betald. I den summan ingår, förutom den ursprungliga skulden, inkassokostnader och ränta.

Avgiften för en betalningspåminnelse är för värnarande 60 kr, för inkassokrav 180 kr och för en avbetalningsplan 170 kr. Alla kostnader som är högre än dessa kan du bestrida då dem anses vara oskäliga och att inkassoföretaget inte får ta ut högre avgifter.

Skulle du inte kunna betala inkassokravet så kommer du få en betalningsanmärkning – efter det så blir Kronofogden inkopplade.

Det är alltså inte Kronofogden som sätter en betalningsanmärkning utan inkassoföretagen.

Låna pengar smart genom att själv jämföra lån och dina möjligheter.

Kolla själv vad du får för låneerbjudande från nedan förmedlare och långivare

CashBuddy

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

Advisa

Samla dina befintliga lån och få en bättre ränta än idag. Lån upp till 600,000 kr.

Se ditt lån

AXO-FINANS

Sveriges bästa lånemäklare?
Hos dem kan du låna upp till 600,000kr utan säkerhet.

Se ditt lån

KLICKLÅN

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

FAVORITLÅN

Ansök om lån hos upp till 27 st långivare - på en enda kreditupplysning. Lån upp till 600,000.

Se ditt lån

LENDO

Sveriges ledande låneförmedlare. Ansök om privatlån upp till 600,000 kronor online.

Se ditt lån

ANMÄRKNING.SE

Ansök om lån trots betalningsanmärkning hos anmärkning.se.

Se ditt lån

ENKLARE

Låneansökan till flera banker och långivare på lån ända upp till 500,000

Se ditt lån

Här ser du de långivare vi samarbetar med

Att välja seriösa partners är viktigt för oss. Vi väljer vilka vill vi samarbeta med och gör en kontroll av företaget bakom tjänsten - allt för att du ska känna dig trygg.