Att jämföra lån ska vara enkelt, smidigt och tryggt.

Jämför lån innan du bestämmer dig.

Det bästa du kan göra när du ska ansöka om lån är att jämföra dina olika alternativ innan du skickar in din ansökan. Genom att göra det så ökar faktiskt dina chanser till att både hitta men även att få det bästa lånet för dig.

De olika långivarnas villkor (som t ex ränta och amorteringstid) skiljer sig åt och sätts även individuellt baserat på din situation. Det är också så att dem har olika krav på sin låntagare och på grund av det så lönar det sig att jämföra lånealternativen innan du bestämmer dig.
Det bästa sättet att jämföra sina lån är att använda sig av vårat jämförelseverktyg för lån. Genom att du gör det så får du bäst alternativ för dig presenterade på en plats.

Lägsta räntan för ditt lån

Det är bland annat räntan som bestämmer hur stor summa du ska betala varje månad i avbetalning på ditt lån. Precis som med mycket annat som du "köper" så är det viktigt att du får den bästa möjliga produkten för det du ska göra. När det gäller lån så handlar det om att hitta bästa räntan. Ju lägre ränta, ju lägre kostnad för dig.

När du jämför olika lån så får du fler alternativ och kan välja själv det lån och den ränta du vill ha av dem alternativ som du blir erbjuden. Men låt oss hjälpa dig med det genom vårt smarta verktyg för att jämföra lån.

Hur bestäms räntan på ditt lån?

Den ränta som du blir erbjuden och får på ditt lån bestäms av långrivaren, kreditgivaren och baserar i grund och botten på hur stor risk som man bedömer att det är att låna ut pengar till dig. Det som ligger till grund för den riskbedömningen är bland annat din förmåga att betala tillbaka pengarna som du lånar. Man kollar på tidigare lån, krediter och din inkomst. Gör man bedömningen att det är en hög risk hos dig så får du högre ränta och är det en lägre risk så får du då en lägre ränta.

Men kom ihåg att olika banker och långivare har olika sätt att göra sina bedömningar på och det är också en stark anledning till att du ska jämföra lånalternativ - på så sätt så ökar du dina chanser till att få lånet du vill ha och behöver.
Men när du ska titta på flera alternativ och jämföra så ta hjälp av ett verktyg som tar fram alternativ till dig istället för att göra det själv.

Jämföra lån utan säkerhet

Benämningen lån utan säkerhet låter kanske lite skrämmande och läskigt men det är inget konstigt alls med det. Ett vanligt privatlån är i grund och botten ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte har någon egendom t ex att sätta i pant för lånet som man gör vid exempelvis ett bolån eller ett billån. Lån utan säkerhet kallas också för ett blancolån.

Fördelen med ett sådant lån är att du kan använda pengarna till vad som helst - det bestämmer du själv. Om du får låna pengar utan säkerhet bestäms utefter din förmåga att betala tillbaka pengarna till den som lånat ut dem.

Ett lån för dig och ditt behov

Din situation är unik och så är också ditt, dina behov när du ska låna pengar. Också det underlättas när du jämför lån med hjälp av oss här på znabba.se.
Vi ger dig möjligheten att via oss och de partners vi har få fram dem bästa alternativen och räntorna för ditt lån.

Ett första steg när du sedan ska bestämma dig för vilket du lån du ska ta så är att titta över villkoren som du blivit erbjuden när du jämfört lånen.
Ett lån med låg ränta är ju en riktigt bra fördel men det finns andra saker att tänka på också vid val av lån. Det kan t ex vara om du får med något låneskydd om du skulle bli arbetslös till exempel.

Olika saker långivaren tittar på när du jämför lån

En del i den bedömning som alla kreditgivare och långivare gör är att titta på olika saker som tillsammans utgör din kreditvärdighet. Man tittar dels på dem saker som du själv angett vid ansökan men även på en del andra saker som framkommer vid en kreditupplysning t ex. Dessa saker är bland annat:

Din inkomst

Din deklarerade inkomst är en av dem viktigaste punkterna man tittar på, den ligger till grund för din återbetalningsförmåga. Man tittar oftast inte bara på det senaste året utan vanligtvis så tittar man på 2-3 år tillbaka i tiden för att se hur det ser ut för just dig. Det är inte helt ovanligt att man har avvikelser i sin inkomst - både negativ men även positiv.

Om du har betalningsanmärkningar

En sak som många långivare tittar på är om du har betalningsanmärkning. Om det är så att du tidigare har haft problem och inte kunnat betala dina skulder och fått en betalningsanmärkning så tas det med i bedömningen om dig. Men det är långt ifrån alla som säger nej på grund av att du har en betalningsanmärkning, snarare tvärtom är vår erfarenhet.

Många långivare förstår och väljer att istället titta på helheten och din framtida förmåga att betala tillbaka dina lån.

Aktuella skulder

Den som gör en kreditbedömning på dig ser också dina aktuella skulder och krediter. Skulle du har flera mindre krediter som betalar av så kan det påverka negativt vid en ny ansökan.

Vi råder dig därför till att samla dina olika lån med ett privatlån för att få ner antalet krediter. Det hjälper dig också ekonomiskt då du kan få en bättre ränta.

Skuldsaldo hos kronofogden

Skulle du ha ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden (en skuld om ännu inte har betalats) så kan det också synas i den kreditupplysning man tar på dig vid ansökan om lån.
Det är i princip omöjligt om du har en aktiv skuld hos kronofogden att få ett lån beviljat så se till att betala av din skuld först.

Fördelar med att jämföra lån

Det finns som du säkert har förstått redan flera bra fördelar att jämföra lånalternativ för dig.
Bland annat så blir du själv mer informerad om vad som faktiskt ingår i lånen, vilken ränta som sätts och annat.

Vi tycker att du alltid ska jämföra olika långivare när du ska låna pengar till något. Det ger dig en bättre bild och du kan också få en bättre ränta och en återbetalningstid som passar dig bättre.

Här ser du de långivare vi samarbetar med

Att välja seriösa partners är viktigt för oss. Vi väljer vilka vill vi samarbeta med och gör en kontroll av företaget bakom tjänsten - allt för att du ska känna dig trygg.