Låna pengar utan kreditprövning

Kan man verkligen låna pengar utan UC och hur fungerar det i så fall?
Det går att låna pengar utan UC och det fungerar på precis samma sätt. UC står för företaget som gör kreditupplysningen (Upplysningscentralen) och startades en gång i tiden av all de stora bankerna för att få en samlad bild och ett arbetssätt.

En UC är alltså en kreditupplysning via företaget UC. Att göra en låneansökan utan UC innebär att man använder sig av ett annat företag när man ska göra kreditbedömningen – det kan t ex vara Bisnode eller Creditsafe.

Lån utan kreditprövning

Du hör säkert ibland att du kan ansöka om lån utan att en kreditprövning görs av dig. Men det stämmer inte. Det man menar är att man inte gör en kreditupplysning från UC.

När man gör en UC på någon så syns den för alla andra som vill göra en upplysning på dig. Den är synlig i ett år (12 månader) innan den tas bort.

När man gör en ansökan med en kreditprövning via andra företag än UC så syns den bara för den som gör förfrågan, det vill säga den långivare du ansöker hos. På så sätt så blir det mer anonymt och man ser inte hur många eller vilka som gjort en upplysning på dig.

Det är därför som vi tycker att ett lån utan kreditprövning kan vara en bra idé för dig när du ska låna pengar.

Hur ansöker jag om att låna pengar utan kreditprövning?

Vi testar de flesta av de långivare som vi har med på vår site. Alla som vi har med använder sig av legitimering via BankID och det gör att ansökan är väldigt enkel och smidig. Det första steget är att du får ange beloppet du vill låna och sedan efter det en återbetalningsperiod. Tänk på att ha en längre återbetalningsperiod ju högre belopp du lånar.

Efter det så ska du fylla i information om dig själv och din situation. Man vill oftast ha personnummer, din adress (där du är folkbokförd), skulder, din boendesituation och dina inkomster.

När du har fyllt i allting får du sedan ta del av lånets villkor. Vårt tips till dig är att läsa igenom dessa innan du godkänner dem. När du har läst igenom villkoren och vill godkänna dem så gör du det enkelt via BankID. Efter det får du antingen besked direkt på skärmen eller så får du ett preliminärt besked.

Gör du en ansökan på förmiddagen så kan du ha pengarna redan på eftermiddagen samma dag. Du får information om när pengarna väntas vara på ditt konto i samband med att du blir godkänd i ansökan.

Vem kan ansöka om lån utan UC?

Det finns ett säkerhetssystem när det gäller lånemarknaden i Sverige. Det är för att du inte ska hamna i en situation som inte är hållbar för dig och din ekonomi.

Det gör att det är vissa saker som är lagstadgat, bland annat:

Du ska vara minst 18 år

Det är krav enligt svenska lag att du ska vara minst 18 år för att kunna få låna pengar. Många av de långivare vi har på vår site har en åldersgräns på 20 eller 21 år. Läs på hos respektive långivare vad som gäller för just dem.

Du får inte ha aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Idag är det vanligare att långivare accepterar personer som har betalningsanmärkningar men ingen av dem kommer godkänna din låneansökan om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Har du skulder hos Kronofogden så måste dessa betalas innan du kan få ett lån.

Du ska ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige

För att du ska vara aktuell för att få att låna pengar utan kreditprövning (UC) så ska du ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Det är för att man vill kunna driva in skulden av dig via inkasso eller kronofogden om det behövs.

Du ska ha möjlighet att betala ditt lån

En långivare vill få tillbaka sina pengar. Dina möjligheter att betala tillbaka lånet är en del av riskbedömningen man gör när du ansöker om lån. Vid lån utan UC, kreditupplysning så är kraven på din betalningsförmåga lägre än hos mer traditionella kreditgivare. Man kommer dock kräva att du har en fast inkomst av något slag.

Låna pengar smart genom att själv jämföra lån och dina möjligheter.

Kolla själv vad du får för låneerbjudande från nedan förmedlare och långivare

CashBuddy

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

Advisa

Samla dina befintliga lån och få en bättre ränta än idag. Lån upp till 600,000 kr.

Se ditt lån

AXO-FINANS

Sveriges bästa lånemäklare?
Hos dem kan du låna upp till 600,000kr utan säkerhet.

Se ditt lån

KLICKLÅN

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

FAVORITLÅN

Ansök om lån hos upp till 27 st långivare - på en enda kreditupplysning. Lån upp till 600,000.

Se ditt lån

LENDO

Sveriges ledande låneförmedlare. Ansök om privatlån upp till 600,000 kronor online.

Se ditt lån

ANMÄRKNING.SE

Ansök om lån trots betalningsanmärkning hos anmärkning.se.

Se ditt lån

ENKLARE

Låneansökan till flera banker och långivare på lån ända upp till 500,000

Se ditt lån

Här ser du de långivare vi samarbetar med

Att välja seriösa partners är viktigt för oss. Vi väljer vilka vill vi samarbeta med och gör en kontroll av företaget bakom tjänsten - allt för att du ska känna dig trygg.