Låneansökan - hur lånar jag pengar?

En låneansökan är enkelt sagt ett formulär som du fyller i hos den långivare du vill ansöka om lån hos. Det kan du göra antingen via långivarens hemsida online eller i vissa fall en pappersansökan – många gånger får du vänta ett par dagar innan du får hem ansökningspapper så vårt tips är att göra det online.
Prova vårt verktyg här nedan så ser du hur enkelt det är.

Hur gör du en låneansökan?

Vad du behöver fylla i under din låneansökan varierar såklart mellan olika långivare och det är din ansökan som ligger till grund för långivarens beslut.

En låneansökan är ett underlag för banken, långivaren eller kreditföretaget när dem gör sin bedömning av dig som låntagare. Den är också ett stöd för dem när dem bestämmer din ränta. De saker som du vanligtvis behöver lämna vid en ansökan om lån är bland annat:

För- och efternamn
Ditt personnummer
Din adress
Civilstånd (gift, sambo eller ensamstående)
Sysselsättning
Inkomst
Lånebeloppet

Som du redan vet så är det enklare idag att göra en låneansökan jämfört med tidigare. Förut var man tvungen att besöka sin bank och oftast skulle man vara tvungen att boka en tid innan. Under mötet gick man sedan igenom sin privatekonomi med sin bankman och fyllde i en pappersansökan. Efter att man fyllt i sin ansökan fick man gott gå hem och vänta några dagar på besked från sin personliga bankman man blev beviljad lånet eller inte.

Det gjorde att man alltid gick till den banken som man hade sedan tidigare och hade sin andra bankärenden med. Idag är det ju oftast tvärtom – nu jämför vi själva våra alternativ och tar den bank eller långivare som ger oss bäst villkor. Att göra en låneansökan idag är mycket enklare än tidigare och tar oftast inte längre ett par minuter. Du får sedan besked dagen efter eller i vissa fall samma dag.

Digital låneansökan

Visst kan du gå in på banken idag också och ansöka om lån med den lite trögare processen men varför skulle du?

Du kan enkelt sitta hemma framför datorn när du har tid och gå igenom din ekonomi i lugn och ro. På det sättet så spar du tid och du behöver inte ta ledigt från jobbet t ex för att besöka banken.

Att göra en låneansökan på internet är väldigt enkel och är dessutom förenklad för att göra det så smidigt och användarvänligt som möjligt. Man anger oftast bara sina personuppgifter samt inkomst och skulder. Man identifierar sig enkelt och tryggt med hjälp av BankID. Svaren och annan kommunikation kring din låneansökan brukar vanligtvis ske via mail – allt för att det ska passa dig. Vi gillar verkligen det.

Lånelöfte

Ska du låna en större summa pengar som t ex vid ett bolån så är det smart och bra att försöka få lånelöfte. Det innebär att du får en garanti av banken, långivaren eller kreditgivaren om att du får låna en viss summa pengar. Ett lånelöfte är giltigt under en viss tid och det framgår när sista giltighetsdatum är. Det som är bra med ett lånelöfte är att du inte binder dig till att låna av dem. Skulle du få ett bättre erbjudande av någon annan så är det bara att tacka nej – smidigt, smart och enkelt. Precis som vi vill att det ska vara.

Låna pengar smart genom att själv jämföra lån och dina möjligheter.

Kolla själv vad du får för låneerbjudande från nedan förmedlare och långivare

CashBuddy

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

Advisa

Samla dina befintliga lån och få en bättre ränta än idag. Lån upp till 600,000 kr.

Se ditt lån

AXO-FINANS

Sveriges bästa lånemäklare?
Hos dem kan du låna upp till 600,000kr utan säkerhet.

Se ditt lån

KLICKLÅN

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

FAVORITLÅN

Ansök om lån hos upp till 27 st långivare - på en enda kreditupplysning. Lån upp till 600,000.

Se ditt lån

LENDO

Sveriges ledande låneförmedlare. Ansök om privatlån upp till 600,000 kronor online.

Se ditt lån

ANMÄRKNING.SE

Ansök om lån trots betalningsanmärkning hos anmärkning.se.

Se ditt lån

ENKLARE

Låneansökan till flera banker och långivare på lån ända upp till 500,000

Se ditt lån

Här ser du de långivare vi samarbetar med

Att välja seriösa partners är viktigt för oss. Vi väljer vilka vill vi samarbeta med och gör en kontroll av företaget bakom tjänsten - allt för att du ska känna dig trygg.