Privatlån

Ett privatlån kan du som privatperson ansöka om och är vanligtvis ett lån som brukar ligga på mellan allt från 10,000kr upp till ca 600,000 kronor.

Den här typen av lån kräver ingen säkerhet och passar därför personer som behöver en något större summa pengar för att t ex göra en investering. Man ansöker om privatlån hos dem vanliga bankerna och lågivarna och normalt sett så börjar räntan på ca 3%.

När ska jag ansöka om ett privatlån?

Ett privatlån passar vanligtvis bra när du vill samla två eller fler mindre lån och krediter. På så sätt får du ett lån istället för fler och du får troligen också en bättre ränta.
Ska du göra en investering som t ex ta körkort eller köpa möbler till din lägenhet så kan ett privatlån passa dig perfekt. Behöver du pengar till kontantinsatsen för din nya bostad så är det också ett bra alternativ.

Ett lån till låg ränta

Den vanligaste typen av privata lån erbjuds av stora banker, långivare och kreditinstitut. Du kan låna allt från ett litet mindre belopp på 10 000 kronor hela vägen upp till 600 000 kronor - ett lån som du betalar av under en längre period. Utbetalningstiden för den här typen av lån är några bankdagar efter att ditt lån har blivit beviljat och att du har signerat det med ditt BankID.

I och med att du kan låna högre belopp än t ex på ett snabblån så får du också en bättre ränta men man har i gengäld lite högre krav på dig som person. Bland annat så nekar man fler som har betalningsanmärkningar.

En av fördelarna med privatlån är att du völjer själv vad du ska använda pengarna till. Skulle de ha lite framförhållning så kan du alltid använda pengarna till akuta situationer som oförutsedda händelser. Du skulle också kunna använda det till kontantinsatsen om du ska köpa en bostad t ex.

Ett privatlån är ett lån för konsumtion. Du kan använda det till i stort sett vad som helst som t ex renovering, semesterresa, körkort, bilköp eller något annat som du vill göra.

Hur mycket kan jag låna i ett privatlån?

Alla enskilda långivare och och banker har sina egna regler för hur mycket du får låna. Men om vi ska generalisera så kan man säga att mellan 10,000 - ca 600,000 kronor men en del långivare har lägra maxbelopp.

För några år sedan så var maxtaket för ett privatlån satt till 350,000 kronor men den gränsen har alltså höjts med åren och är som sagt 600,00 nu.
Tänk på att det alltid är ett stort ansvar för dig som låntagare att låna pengar.

Var är en bra ränta för mitt privatlån?

Dem vanliga räntesatserna är mellan ca 2,90% och upp till så mycket som ca 56% - en bra ränta är ju som du vet en låg ränta.
Eftersom räntan utgör kostnaden för ditt lån så är det alltså viktigt att du jämför dina alternativ ordentligt när du ansöker om privatlån. En liten skillnad i procent kan utgöra en stor skillnad för dig i rena pengar i längden. Räntan baseras vanligtvis på din ekonomi och hur lång tid du önskar betala av lånet på.

Låna pengar smart genom att själv jämföra lån och dina möjligheter.

Kolla själv vad du får för låneerbjudande från nedan förmedlare och långivare

CashBuddy

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

Advisa

Samla dina befintliga lån och få en bättre ränta än idag. Lån upp till 600,000 kr.

Se ditt lån

AXO-FINANS

Sveriges bästa lånemäklare?
Hos dem kan du låna upp till 600,000kr utan säkerhet.

Se ditt lån

KLICKLÅN

Svar direkt, ingen säkerhet krävs. Låna upp till 40,000 med en enkel ansökan online.

Se ditt lån

FAVORITLÅN

Ansök om lån hos upp till 27 st långivare - på en enda kreditupplysning. Lån upp till 600,000.

Se ditt lån

LENDO

Sveriges ledande låneförmedlare. Ansök om privatlån upp till 600,000 kronor online.

Se ditt lån

ANMÄRKNING.SE

Ansök om lån trots betalningsanmärkning hos anmärkning.se.

Se ditt lån

ENKLARE

Låneansökan till flera banker och långivare på lån ända upp till 500,000

Se ditt lån

Här ser du de långivare vi samarbetar med

Att välja seriösa partners är viktigt för oss. Vi väljer vilka vill vi samarbeta med och gör en kontroll av företaget bakom tjänsten - allt för att du ska känna dig trygg.